SVETSKI DAN ROMA – JAVNA DEBATA „ROMI U IZOZOVU VREMENA“

+100%-

SVETSKI DAN ROMA – JAVNA DEBATA „ROMI U IZOZOVU VREMENA“

Nacionalni savet romske nacionalne manjine organizovao je 8. aprila 2022. godine obeležavanje Svetskog dana Roma. Održana je javna debata pod nazivom „Romi u izazovu vremena“, koja je okupila veliki broj učesnika iz zemlje i inostranstva.


Kao domaćin skupa, prvi se u uvodnom delu obratio predsednik Nacionalnog saveta, Dalibor Nakić, a govornici su bili i ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Gordana Čomić, šef Delegacije EU u Srbiji, Nj.E. Emanuel Žiofre, šef misije OEBS-a u Srbiji, Nj.E. Jan Bratu, stalna predstavnica UNDP-a u Srbiji, Fransin Pikap i, državni sekretar u ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Ninoslav Jovanović.


Pored govornika u uvodnom delu, veliki broj učesnika debate javio se za reč u delu predviđenom za diskusiju, gde su se mogle čuti sjajne ideje i preporuke za naredni period, kao i dosadašnji ostvareni rezultati.


Učešće u debati je uzelo blizu 100 zvanica, a naročito nas raduje veliki broj stranih organizacija i diplomatskih predstavnika.



Izvor: romskinacionalnisavet.rs

Foto: romskinacionalnisavet.rs