Gradonačelnik Novog Sada primio beogradskog nadbiskupa

+100%-

Gradonačelnik Novog Sada primio beogradskog nadbiskupa

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara i predstavnike Karitas Dekanata Novi Sad, koji je deo Karitasa Srbije, a u razgovoru je ocenjeno da je potrebna korekcija sredstava iz gradske kase za ovu humanitarnu organizaciju.

white

Tokom sastanka se razgovaralo o značaju međunarodnog udruženja Karitas, o programima i o aktivnostima Karitas Novi Sad koji se tiču Dečje kuće Montesori koja je namenjena deci iz socijalno ugroženih porodica, prvenstveno romskoj deci, a razgovaralo se i o Centru za pomoć i podršku osobama sa mentalnim poteškoćama.

white

Vučević se složio sa gostima da je neophodna korekcija sredstava koja su opredeljena u budžetu Grada za ovu organizaciju i istakao da će uraditi sve što je u njegovoj moći da se saradnja Grada i Karitasa unapredi.

white

Ova humanitarna organizacija Katoličke Crkve na teritoriji Novog Sada počela je sa radom krajem 2001. godine sa programima Kućne nege i Pomoći u kući, kao i sa Dnevnim centrom za stare.

white

Kategorije: Sedam dana