Još bez konačne liste projekata koje će finansirati Fond za nacionalne manjine

+100%-

Još bez konačne liste projekata koje će finansirati Fond za nacionalne manjine

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da je na sajtu tog ministarstva objavljena Lista vrednovanja i rangiranja prijavljenih programa i projekata po Konkursu za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine u 2019. godini.

 

U saopštenju, izdatom povodom preciziranja vesti koju je juče objavila agencija Tanjug „Državni novac za 91 projekat za nacionalne manjine”, navodi se da je listu utvrdila konkursna komisija koja sprovodi postupak dodele sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine u 2019. godini.

 

Pomenuta lista je pregled projekata koji su ispunili, odnosno nisu ispunili uslove konkursa, a objavljuje se kako bi učesnici konkursa imali pravo uvida u podnete prijave i priloženu dokumentaciju, kao i pravo prigovora u roku od tri dana od dana objavljivanja liste.

 

Odluku o prigovoru komisija donosi u roku od 15 dana od dana njegovog prijema.

Takođe, odluku o raspodeli sredstava iz Fonda, odnosno odluku o tome koji će projekti biti podržani,  donosi ministar u roku od 30 dana od dana utvrđivanja liste, a nakon što komisija razmotri sve prigovore, objašnjava se u saopštenju.

 

Izvor: Vlada Republike Srbije

Kategorije: Sedam dana, Top vesti