Počelo prijavljivanje za USAID-ovu Medijsku letnju školu

+100%-

USAID-ov Projekat jačanja okruženja za održivost medija organizuje Medijsku letnju školu namenjenu mladim novinarima, urednicima i menadžerima iz tek osnovanih ili mladih medijskih inicijativa, koja će trajati od 16. do 18. avgusta.

 

Trodnevna škola je namenjena i onima koji o osnivanju medija tek razmišljaju, a žele da steknu neophodna znanja i veštine za razvoj održivog medijskog biznisa.

 

Škola će, između ostalog, fokusirati na teme: razvoj misije, analiza ciljnih grupa, kreiranje relevantnog sadržaja, poželjni formati i izvori sadržaja, kreiranje uredničke i poslovne politike zasnovane na podacima, interakcija s publikom i izgradnja zajednice, održivi poslovni modeli, i druge.

 

Osim radionica i predavanja namenjenih sticanju znanja i veština neophodnih za uspešno poslovanje digitalnih medija u modernim tržišnim uslovima konstantnog tehnološkog razvoja, polaznici će imati priliku da u neformalnoj atmosferi saznaju više o modelima dobre prakse i upoznaju medijske eksperte, autore podkasta i kreatore novih formi medijske komunikacije, ali i da se upoznaju sa sličnim inicijativama i grade nova partnerstva i učvršćuju međusobnu saradnju.

 

Zainteresovani za učešće treba da popune formular koji se nalazi na sledećem linku najkasnije do 31. jula u 17 časova, a obaveštenje o učešću u letnjoj školi će im biti poslato do srede, 7. avgusta, uz sve neophodne informacije i detaljnu agendu.

 

Za sva pitanja se može javiti Manji Breberina na imejl adresu: sms.info@irex.org.

 

Izvor: UNS

Kategorije: Uncategorized